Sunday, 31 October 2010

Short times out....

We, the WI group, had some great time visiting few places in Kuala Lumpur ...... and when all of my friends busy with their shopping spree along Jalan TAR..... I took the opportunity to make a disappearing act to grab these....... :D

And in Melaka, visiting historical venue and monuments and the best place is the MELAKA RIVER CRUISE ride at night......and many other lovely places.

I realized that it differs a lot when me moved with crowds of friends (my first time), than with own family .....it was just so very happenings..... if you get what I mean.... :D

16 comments:

a.n.i.Q.u.e said...

Wahhhh jalan2 cari kain lagi !!!

:-)

Sharifah said...

yup kak dee.. i agreed with u...btw.. such a lovely fabby... cant wait to shopp till i drop :)

DiahRothman said...

Ann! Mana lama menghilang ni?

Yer lah Ann, jalan2 cari kain, sambil menyelam banyak minum air...:b

DiahRothman said...

Pah, rambang mata.... masa pilih kain buka sebelah mata saja... :D

Mila@Rimbun said...

mesti menhilangkan diri kat nagoya nii. saya takleh lama kat nagoya, makin lama makin banyak yg kenan hahaha

DiahRothman said...

Exactly Mila...... koyak poket :D

MamaDaniel said...

wah.. cantik2 kain kak dee beli.. saya pun ada beli kain warna pink gambar kartun tu.. kononnya nak buat baju tido sendiri.. hahaha... berangan nak jadi budak balik... haha.. tapi sampai sekarang blom sentuh2 lagi.. :)

DiahRothman said...

Zila, KD beli 1 atau 2 meter jer tiap satu.... koyak rabak poket dah ni. Tentu lawa buat baju...nnti tidoq cam baby gak... :D

misa said...

salam..

kak dee..

kalau gi jalan tar, kene pi both nagoya yg ada.. leh kering poket dibuat nya!!

DiahRothman said...

W'salam Misa. Yer lah ada 2. My fav yang Nagoya lama... cotton di basement tu. Dah lebih 10 tahun dok visit depa dan kenal supervisor situ ... leh dapat special discount.....

Kalau ada lebih sikit naik kat Harisons... tgkt 2....lagi kopak!!!!!

a.niza said...

mana plak kopak K/D...klu kopak leh sulam tampal dgn kain2 tu heheheee...

tp dlm kopak2 tu happy tak terkira jugak kan?kan?kan? :D

DiahRothman said...

a.niza, yerlah happy sangat dapat fabrics macam yang kawan2 lain pun ada tu...
Pas tu mulalah berangan nak balik duk kat KL la pulak, senang nak shopping ..... :D

Yati said...

Bestnya kak Dee, jalan-jalan di KL. Memang sana heaven kan... Lagi-lagi Jalan TAR tu. Yati rindu sangat pergi sana. Dah bertahun tak pergi. :D

DiahRothman said...

Yer Yati, memang seronok dapat jalan2 cari fabrics... tapi kena pi sorang2... kawan2 yg lain tak minat cotton!

Yati bolih bawa anak2 bercuti end of this year... lagi banyak offer...!

Just you take care Yati... and happy stitching!

hani syahida said...

kalau nak buat tote bag kena guna berapa meter kain ek? selalu beli semeter berapa ringgit?

DiahRothman said...

Syahida, setengah meter untuk external dan internal pun sama, juga fusible fleese untuk batting pun setengah meter juga. Harga kain cotton ikut quality..... Lain2 bahan sampingan, optional.