Sunday, 10 April 2011

WIP - baby quilts

In between my busy days preparing for the WI meetings and so forth, for the past two weeks, I was on these two pink beauty occasionally.

All are ready for quilting and to be delivered before this weekend. I am taking a short break (which in need very badly) from my sewing station for few days next week.....!

4 comments:

NYKOLETT said...

KakDee,saya pun tengah buat baby quilt in the same nagoya fabric but in brown colour..Kebetulan ya!

Nurain said...

kak Dee, saya mmg suka jahit baby quilt sejak dpt anak sulung 17 yrs ago lagi.. tapi sampai la ni... kalau jahit tu mesti 'herot kain bawah sekali tu.. agaknya tak tukar tapak mesin jahit kot... what I did was i longgarkan tension benang tu... jadilah tak berapa herot.. ok jugak... apa nasihat kak dee ya? TQ

DiahRothman said...

Rose, wow kebetulan.... it shows we have almost the same taste agak nyer. Remember the white lace cotton for my daughter's wedding bed cover sets.... Juga sama kan....:)

DiahRothman said...

Nurain, Kdee pun masih dlm proses belajar lagi.... tapi kalau kita baste(pinkan atau jahit jelujur) rapat2 rasa dia tak lari. Dan masa nak mula quilt tu, tolak biar dia beralun berhampiran jarum, nanti masa mesin gerak dia akan kaut sikit2 kebelalakang. Selang seli buat cam tu, dan jangan sesekali pun kita paksa atau tarik dari kebelakang... nnti jadi kembung. Let it flow at an ease! Selamat mencuba.. :)