Thursday, 15 September 2011

MALAYSIAN

Hari ini terasa semangat nya menjadi anak Malaysia, yang telah mendapat kemerdekaan hampir seusia umur kDee sendiri...... (terasa tua pulak diri ini!)

Dan esok HARI MALAYSIA, dan semua bercuti....... walaupun diri kDee tak pernah ada cuti dari terus menjahit dan terus dengan aktiviti harian.............! Yang penting kDee bangga sangat si lahirkan di bumi bertuah ini.

Sejak kebelakangan ini kDee agak down sikit dengan routine harian. Jadi pi jalan-jalan di bandar Alor Setar yang tenang ini, dengan harapan terjumpa sesuatu. Memang terjumpa pun... tengok tu.... timbunan fabrics yang kDee beli, semua nya projek untuk baby......Lepas ni kDee tak bolih lah nak santai-santai sangat..... banyak yang menanti di sudut jahitan.

Semangat MERDEKA kDee pinjam untuk ber karya dengan mesin jahit!!

10 comments:

SCLover said...

wahhhhh...! byk sopin fabrik tu kak... mesti byk projek nih..

NYKOLETT said...

sama lah kite KakD...new fabrics for sewing inspiration kan..

shima said...

k dee
cantik kain2 tu.... semangat merdeka ya k dee... :)

MamaDaniel said...

Salam kemerdekaan dan hari Malaysia Kak Dee.. sangat jarang dapat membaca blog entry Kak Dee dalam Bahasa Malaysia!! terasa lain plak! hehehe..

Selamat menjahit Kak Dee! Fabrik untuk babies semua nampak menyelerakan.. tetiba teringin terbang ke Alor Star! :)

Pinjam semangat menjahit sikit kak Dee.. hehe...

Mila@Rimbun said...

fabric shopping is a theraphy by itself kan kan...

DiahRothman said...

SCLover, shopping utk lepas tension ... dah terlebih beli pulak!

DiahRothman said...

Rose.... betul...betul!

DiahRothman said...

Shima,jalan-jalan jumpa fabrik yang menarik kena beli... kalau tak malam tak leh tidor... teringat.

MERDEKA!!

DiahRothman said...

Zila, kDee kan anak Malaysia....! Mungkin semangat MERDEKA kut!!!! :D

Mai LOQ STAQ la Zila.... bolih tahan juga design yang baru sampai... Dah jadi kawan baik ngan Toke dan salegirls kedai kain .... kerap pi kat kedai yang sama... :)

DiahRothman said...

Mila, betul tu!

I couldn't agree more....!! Best!!