Tuesday, 11 October 2011

Just...

Started this baby beauty for the last few days. A wholecloth quilted baby comforter. This free motion quilt sampler is for my sewing room.


18 comments:

Yoon said...

kak Dee... WOWWW!!! lawanya!!! kreatiflah kak Dee ni... jeles!! machine quilting tu nampak kemas sangat...:)

mommychic said...

sooo cantek kak dee

mommychic said...

admire your handmade items..cantik sgt.k dee terima tempahan ke utk buat quilting? saya ada a few quilt tops need to be qulited? teruja tengok hasil jahitan kak dee. really wish akak terima utk quilting my quilt tops.look4wrd to hear fr u soon k dee. dah lama teruja tengok espescially qulited dish caserol tu..hv a great day k dee.

SCLover said...

kak.... cantikkkkkkkk corak quilt tuh...:-)

MamaDaniel said...

Kak Dee.. mmg baby ni sangat beautiful.. :)
corak bulat2 applique ke tu kak? sangat cute!!

Mila@Rimbun said...

tersangatlah cantik.. bilalah saya nak jadi semahir kak Dee niii huhhh.. berangan jer memanjang

Suzie said...

hahahah....macam mila juga bilalah nak boleh quilt cam ni ...

Polka Dot Classic said...

Is Beautiful!
Love the colors and the designs are perfect!
Did you do the quilting in your regular sewing machine? If so I'm really taken with your beautiful quilting!
Have a Beautiful Day
Marta

a.n.i.Q.u.e said...

sangat teruja tengok hasil kak Dee !!!! respect gila ! Tak sabar tunggu kak Dee start buka kelas kat tempat baru ... wajib join !

Hobby Mummy said...

Kak Dee , maz tertarik betulla dengan corak quilting nya,kemas jer quilting tu. Kak dee memang ada machine yang just untuk quilting ker...teringin nak buat quilting cam tu...

DiahRothman said...

yoon.... thanks :)

DiahRothman said...

mommychic... will discuss with u once my studio is ready! thanks any way!!

DiahRothman said...

ScLover, terima kasih dear.

DiahRothman said...

Zila... a wholecloth fabric...design dia dah cam tu.... just quilt jer :)

DiahRothman said...

Mila dan Suzie... one day...one fine day..... InsyaAllah kita usaha kan ajer.

DiahRothman said...

Marta dear, thanks!

I am on my free motion embroidery machine all along... a old Singer 20U63A ... and converted to be my regular sewing machine too.

Have some nice sewing days for you too.... :)

DiahRothman said...

Ann...sabaq na... :)

DiahRothman said...

Maz. kD quilt dengan mesin sulam jenis lama.... nnti kD tunjuk mesin tu...InsyaAllah.