Tuesday, 25 October 2011

Mats and Mates










Two sets of table mat and coasters....from the extra blocks of single-quilt-to-be.

The quilting are not perfect, but I am learning and perfecting..... :D

The first project ever after almost 10 years of quilting I applied the machine stitch for binding....... it is fast no doubt than hand-binding but I am still not a big fan of machine binding!

12 comments:

Suzie said...

Cantik....teringin juga nak buat tapi betul2 nak cari masa...

NYKOLETT said...

wow..10 years of quilting has paid off well..nice neat hand-machine work..saya pun tk berapa suka machine bind ...for big comforters i will machine stitch one side and hand stitch the other side...

Neng Fadhilah Ansin said...

K.Dee your quilting is very neat, kalau nak jahit quilt tu guna mesin khas ke untuk buat pattern seperti yang K.Dee jahit untuk mat & mates tu.

DiahRothman said...

Suzie....once you put your hands on ... you will find times for them, quilting.... Percaya cakap kDee ni... real edicted :)

DiahRothman said...

Rose, yet plenty more to venture and still in the process of learning :)

Betul lah Rose.... hand stich for the final touch is just the right choice. Ending yang cantik dan kemas.

DiahRothman said...

Neng, kDee just free-motion quilt the design. Please refer below

http://diahrothman.blogspot.com/2011/10/wip.html

Yoon said...

kak dee, perfect habis dah tu... machine binding tu pun nampak kemas sangat...thumbs up!!

ct N honey said...

alahai cantiknya...

DiahRothman said...

Yoon, masih dalam proses belajar dan perbaiki... InsyaAllah.

DiahRothman said...

ctnHoney, tq dear.

Mila@Rimbun said...

admire your works kak Dee.. sumber inspirasi :)
FMQ ni mmg addicted... belum buat rasa malas, tp once your are on it.. hardly stop before finish it all

MamaDaniel said...

cantik la kak dee.. merah putih..
membangkitkan selera di meja makan.. yum yum... :D

saya pun tidak prefer machine binding.. cepat tapi selalu terlepas jahitan.. maybe sebab cikgu dah ajar traditional method, maka saya selesa dengan hand stitch..cuma slowwwww je la.. hahahaha...