Wednesday, 30 November 2011

Gratitude....... Alhamdulillah

Finally it arrived! I would like to share my happiness here..... look what I have received about an hour ago. An industrial sewing machine just perfect for my quilting....... quilting only.

My many thanks to the Majlis Pembangunan Wanita dan Keluarga, the President Puan Hajah Sharifah Maznah and Puan Hajah Siti Rohani Othman (Aspek Wanita) who had granted me with this beauty. Maybe due to my consistency of attending and conducting craft classes with the organization.... Thanks again.

Yes, I have to befriend my new Juki girl and get to know her better.
Welcome to the family, Jue

12 comments:

NYKOLETT said...

wowweee....aren't you a lucky girl..Jue is great..you will love her..she is strong,hardworking,dependeble tapi kalau quilt selalu kene servis often..mesen pun suka dibelai....

DiahRothman said...

Rose, dulu ada perancangan nak beli satu... Alhamdulillah. And you kenal JUKI very well, then, and sounds very promissing. Kena cuba sungguh-sungguh ni!

Jue ni kdee nak guna untuk quilting dan kena cari gadget yang sesuai... harap dapat menafaatkan pemberian ini dengan sepenuhnya.

Mila@Rimbun said...

bestnyer dapat new family member.. lepas ni makin rancakler project kak Dee yerr

Salmi said...

woweee kak dee bestnyerrrr :-) I like..btw any plan nak bukak kelas quilt kat KL ?..sal interested to learn the basic things :-)..berguru is always my preference before refer to the book :-)..walaupun sal ada buku..hihihi

MamaDaniel said...

wah.. tahniah kak! kami tumpang gembira! :)

Jue.. what a cute name! :)

DiahRothman said...

Mila dear, syukur dapat hadiah ni... InsyaAllah

DiahRothman said...

Salmi dear, kelas akan ada di A.Setar sahaja... Tapi mana tau kalau ada rezeki di KL.

DiahRothman said...

Zila dear...tq. Jue akan jadi teman setia untuk quilting... :)

Hobby Mummy said...

congrat!! kakD for the new machine.Super happy for you. You desrve it!!

Yati said...

Kak Dee, tumpang gembira tengok mesin tu. Yati ingat lagi, Kak Dee address mesin tu by nama. Sebab ada satu mesin tu, kak Dee panggil mek kan. ^_^

DiahRothman said...

Thanks Maz.... means kdee has to double up the effort.... InsyaAllah.

DiahRothman said...

Ya Yati... nama2 mesin yang manja. Mesin pun kena belai dan jaga kebersihan dan kesihatan juga kan..:)

Happy weekends and happy stitching, Yati