Monday, 13 July 2009

HEXAGON GAME FOR HEXAGON LOVERS

Hello everybody! Attention Please....!!!!!! Especially the HEXY LOVERS!


Wow, I have good news here........ HEXAGON GAMES!

Balkhis calls it KUTU on hexagons....... do visit her blog or the button above to have further details of this games....... we are going to have fun and could complete one quilt in no time...... TOGETHER !

Maybe we can make THIS in our own home and at our own time with combination of fabrics from our friends.... isn't it fun?






Hope to have a good respond from all our dear friends!

11 comments:

shima said...

K d, idea tu memang best, saya minat nak join.. tapi 1. takut tak siap dalam 2 minggu. 2. cotton tu jenis apa american ke, japanese ke, malaysian cotton... takut nanti sahabat lain kurang puas hati.. lepas tu last sekali takut tak kemas jahitan... boleh ke saya join. sebab ni first time.. buat hexy..tq

DiahRothman said...

Shima, terima kasih berminat. Final dicision will be made soon. Kalau ramai mungkin akan pecah jadi beberapa kumpulan, dan bilangan bungahexy pun kurang juga. Kain kapas (cotton) yang paling sesuai... jangan yang + polyster kerana ia akan mengecut kalau digosok dan tak tahan. Kain kapas mudah dapat cuma mungkin nipis atau tebal yg beza.

shima said...

k d, tq for your info. camtu saya nak join la..

shima said...

kd, tq for the info.

balkhis said...

shima, go update ur info on my blog ya. semua yg join so far pun baru belajar, so dont worry...yg terer tu sifoo ku sorang jer, Kak D.

Aida said...

Diah...so berapa sorang kena buat x'flower?

via said...

kak D thanks sebab ajak sy join kutu hexe ni. Briliant idea u have here, sy nak join sekali lah...ni lah masa nak try quilt plak...semangat ni kak d. dah reg kat kak balkhis punya blog ni....

DiahRothman said...

Aida. Do visit http://hob2biz.blogspot.com/ for further details.... Tq.

DiahRothman said...

Via, thanks. KakDee tumpang semangat Via juga ni.... Jom buat Hexy ramai2!

Mrs. Fedex said...

KD.. macam mana buat ni?
kat mana nak bagi nama?
wah.. blurrr.. tapi teringin nak join..

Mrs. Fedex said...

KD.. kenapa mus xboleh pos komen di blog balkhis..
ini sedutan yang mus nak post..
boleh KD tlg send my name on behalf..
tq KD..

hai balkhis..
mus berminat la..
put me in..

MUSLIHA, QUILT COLOR:RED,
musliha.yusof@gmail.com

kalu boleh..
ada tutorial skit mcm mana nak buat supaya seragam dan kena piawaian adalah lebih afdal..
terima kasih.. berkobar-kobar ni.. hahaha..