Thursday, 30 July 2009

HEXAGON GAME - SAMPLE FLOWERS

Okay update terkini dari blog Balkhis sila rujuk.

KakDee ada beberapa contoh yang sesuai untuk kita refer sebagai panduan untuk kombinasi warna dan warna tengah bunga .....Sila comments KakDee akan cuba jawab sedaya upaya....

Tinggal 1 hari lagi untuk undian...... siapa lah yang menjadi orang yg bertuah tu........!!

17 comments:

mama alicianorman said...

askm kak dee..yes dah dapat idea...heheh

tadi baru balik dari shopping kain kat CP...

tapi kak balkhis cakap yellow tu kena plain ..kalau ikut contoh kak dee yellow tu macam ada print..heheh. takut nanti org tersalah paham aje..kak dee kena jawab tu...heheeh

DiahRothman said...

W'salam Fida, wow shopping, best nyer.
Tak per sikit2 jangan yang contrast colour memang tak kenalah.... tu yang cam Fida tunjuk dlm blog untuk KD tu very beautiful and perfect centre(motif). Kalau yang lain buat plain tak salah.... nanti campur2 semua mesti jadi cantik quilt kita...

shima said...

salam kd... waaa tinggal sehari je.. saya amik cuti hari ni. sbb pening kepala.. baru nak potong template... kwang-kwang-kwang

MJBannister said...

Thanks for the invitation. Would love to join the hexy group but at the moment I'm quite tied up, maybe toward the end of the year if the hexy game still going on.

DiahRothman said...

Shima, aik pening2 nih! Cool ajer la... buat pelan-pelan....

DiahRothman said...

MJBannister,

Yes maybe some other time... will let you know. Happy quilting and have a great weekends.

naiz said...

naiz memang merangkak nie kakD, kene buat 10 yg hat ada 7bj tu yek. tengah mesti kuning.

Robyn said...

Good luck with your hexie game Diah... hope you're all having fun!

Azzah8 said...

Askm Kak Dee,

alamak...teringat saya kecik2 dulu memang suka buat nih... mak saya dulu tukang jahit, jadi banyak kain2 perca lebih jahit baju...jadi saya buat template kertas macam kak dee buat tu... bila dah banyak cantum2 jadi cadar dan selimut.... ada juga yg buat alas meja...

saya teringin nak join tapi skrg ni tgh sibuk menulis lah pulak,,,,

nanti lain kali saya join...

mama alicianorman said...

heehehe..ok kak dee...sayangggg kak dee....

shima said...

k dee.. nanti refer kat blog k khis. i need help.. tq

DiahRothman said...

Naiz, okay lah tu. Slow pun tak per ada dua minggu nak siapkan....

naiz said...

kira tanye warna tu, maksud warna apa kain naiz nak guna nanti ke tu? maaf le blur lg nie.

MariaFaizal said...

Sis Dee,
My sewing projetcs have are 'abandoned' ones right now :(

Pretty hexagons you have there : D
Happy weekend sis!

DiahRothman said...

Robyn, so sorry for the late reply. Away for few days.
Thanks, I really need the luck to smoothly proceed on and really enjoying myself... and all the best to our 'potluck' too!

DiahRothman said...

Azzah8,
KakDee enjoy reading your articles.... thanks for visiting. Have a nice weekends!

DiahRothman said...

Maria, it is best to have all your attentions to your family especially during the weekends... they need that without compromise.
Maybe one day you will pick up sewing again...
Take care dear and have some great days ahead!