Wednesday, 16 December 2009

COME OVER TO MY HOUSE CHALLENGE - completed top


Here is my GreenBOM finished top...... the whole morning I have been with this.... and DONE with it!

Not very satisfying though for the sky are too light and some trees are withering soon.... mmm.

To be quilted next year.... pray hard!!!

33 comments:

Haslina said...

Kak Diah, I Just looooooooove the finished piece. I am still piecing mine....tak habis-habis lagi dok terkial-kial. Yours is ever so bright and cheerful, and so, so beautiful. How are you going to quilt it?

mama alicianorman said...

kak dee cantiknyeeeeeeeeeeeeee...huhuhuh mmg jeles sebab saya dah ketinggalan banyakkkkk sangat...jeles mmg jeles..huhuhu...kalau kak dee tak keberatan boleh tak kak dee email kat fida pattern bom tu...nnt bila masa dah mengizinkan fida nak start buat balik...huhuu sayang nye.... tahniah sebab kak dee berjaya siapkan....

Mrs. Fedex said...

KD.. nice okkkkkkkkkkkk..
walla.. laju giler KD buat..
best ahhhh.. nice.. nice..
mus pun nak pi buat top dulu la..
next year quilt, boleh?
wakakakakak.. lariksssssssssss..

MamaDaniel said...

kak D.. kak D.. Kak D... tabik spring to Kak Dee...
mmg cantik.. color sashing tu mmg menarik... :)

shima said...

k dee
cantiknya....kalau gantung kat rumah shima lagi lawaaa... ;)

DiahRothman said...

Haslina Dear, thanks for the lovely comments. Just me in a rush to complete mine for a long holidays with my kids later... take your time dear. Love to see yours too...soon! Have not decide on the quilting wise yet!!! :)

DiahRothman said...

Fida, terima kasih Fida... okay nanti KD emailkan.

DiahRothman said...

Cik Mus.. tq. Aik top lagik.... ! Bolih ajer!

DiahRothman said...

Terima kasih, Zila.... Orangie sashing tu memang fabric fav KD!

DiahRothman said...

Shima, a'ah kan... tapi mana lawan CS yang banyak kak rumah Shima tu... semua cantik2...
Kalau ada waktu terluang next year KD nak cuba buat CS juga... tengok design Shima lawa2 semua...teringin.

Hobby Mummy said...

Kak D ..Oh, it was worthwhile!

Seeing this complete inspires me. Hope mine will look as good as yours !

DiahRothman said...

Maz, thanks! Look forward for your outcome...sure some beautiful piece!

My Rayyan said...

aaaaaaaaaaaa KD dah siap
pengsan! cik kema baru terkial2 nak setup bumbung umah..nak cari kayu kayan ahahahaha

larikkkk.....

pesanan utk diri sendiri:
kena siapkan gaks tahun ni hehehe

DiahRothman said...

Cik Kema, I was browsing your previous entries memang semangat tengok.... peh tu hilang yer.... kayu kayan bagai tu order Jan09 lagi.... he he la ni dah pasang pagaq semua.. tinggai nak quilt jer.. tahun depan....

shima said...

k dee,
cs no problem... kdee pun dah banyak buat dulu kan.. memang boleh share.. tapi booom tu ... memang gedebom.

MamaDaniel said...

kak D.... flannel tu apa ek? tq

DiahRothman said...

Tq Shima. Projek untuk 2010, InsyaAllah.

DiahRothman said...

Zila, flannel kain yang lembut top layer ada campur wool sikit best for baby. But at certain time it will easily fray and thinning! Used extensively for new born baby....!

Aida said...

diah...jelessss tgk ur top dah siap
cantik....

MamaDaniel said...

kak dee.. tqvm..

Rhonda said...

Diah, the quilt looks great from here. I love it.

DiahRothman said...

Aida, thanks!

DiahRothman said...

Zila, you are welcome!

DiahRothman said...

Rhonda, thanks.... thinking of how to give a good quilting on it.. any suggestions.

Jurra said...

Kak Dee, I really love the color combination. jeles sgt ni.. ini yg berkobar balik nak buat..sebab saya punya ketinggalan baaaaaanyak!

Tapi saya nak juga buat. Who knows 1 year calendar turn out to be in just 1 month time.. hehe.. crazy me. (itu pun KALAU ajelahh...) Insya Allah.

DiahRothman said...

Zura, ada semangat maka apa pun akan tercapai.. proven by the hexy game. Laju aje you buat dan siap!!

Just take care, Zura!

My Rayyan said...

KD..............

cik kema tgh giat membina rumah2 kecil ini. pinau2 bijik mata nak potong kain yg tecik2 itu.

Dah siap 4 buah umah setakat ini, 3 buah rumah dlm pembinaan dan 5 buah rumah masih lom nmpk bayang hehehe.

Harap2 leh siap sebelum nx year lalala

p/s: teruja tgk KD nye BOM HOUSE...terus bersemangat hehe

DiahRothman said...

Cik Kema, rasa terharu pulak KD kini menjadi sumber inspirasi dan pembakar semangat adik-adik dan anak-anak yang sealiran minat...

Cik Kema, bolih tahan juga susah buat BOM rumah tu kan... Semoga usaha Cik Kema berjaya mendirikan rumah-rumah dan menanam pokok-pokok sepanjang hujung 2009 ni....!

limpingalong said...

Oh, I love the little house quilt!
I so want to make one!!

Maya said...

cantiknya akak buat ni.. kaler dia cantik.. saya buat dulu bulan 1 & 2 pastu terkubur... muahahahha....

DiahRothman said...

Anita, I enjoyed doing it till the end.... love to see yours too!

DiahRothman said...

Maya, oh really! Why not you just continue till the end.... hope to see your too!

pcpriscila said...

Hi ! My name is Priscila and I live in BRazil. I just loved this lovely house pannel and I was wondering If I could get the house patterns. My email is pcpriscila@hotmail.com
I Hope it is not to late...thanks anyway.
Priscila