Saturday, 19 December 2009

SPECIAL VISITOR

Look, WHO came to my sewing room recently..... See the chubby Puan Balkhis with her big belly.......

So happy when she called on Friday morning that she was coming over to do some decoupage at my place. After she shopped for some materials, she finally arrived with full fingers carrying all sorts of things plus 'Laksa Ikan Sekoq' and 'Cendoi Pulut' which were amongst few favourites along Jalan Gangsa near my place. The above is a very special menu plus an ikan kembong for every packet of laksa purchased.... you should try....and the cendol too + pulut... wow!! We had a nice breakfast/lunch.....

The rest of the day spent with Khis were full of fun and both of us busy talking and sometimes wonder who speak and who listen.... and lots and lots of giggles....! Lots of Girls Talk too!! She missed us and all her blogging friends especially the Hexy members......!

She packed up finally with only one plate half completed :0)...... When she left I was wondering when will be her next visit.... here!

8 comments:

shima said...

salam k dee,
alhamdullillah dah besaq nampak puyut, khis... kirim salam kat dia ... rindu juga dgn khis ni... penaja bunga hexy...mestilah kdee.. happy ada kawan chit chat.. lama x jumpa pulak tu

DiahRothman said...

Shima, happy sangat pagi Jumaat tu sampai petang dok gelak. Tak buat decoupage banyak mana pun... Banyak yang nak dibualkan.Semangat Khis masih kental bab kraft ni walaupun dia tak banyak masa. Short semester break saja.... Bila yer Shima, kita dapat berkumpul ramai2!

Mrs. Fedex said...

ahhhhhhh.. beatnys..
bila kita dapat kumpul gini..
seronok ok reramai..
haishhh.. kak khis dah berubah kan?
perut dah ada.. ahahaha..
happy giler tgk.. seronok dgr cerita KD.. happy jer..

DiahRothman said...

Mus, memang best. Tapi Khis tak bawak anak dia, Najmi. Takut Kd gomoi kut... Khis ada tanya Mus, dah ada-ada ker.....?

Nanti Mus kita buat gathering ramai-ramai....!Insya Allah

Jurra said...

Alahai seronoknye..
Kalau saya sampai ke Alor Setar.. saya gerenti cari kak Dee.. Tapi tak tau le bila agaknya saya nak balik kampung jenguk sedara mara kat sana... Insya Allah satu hari nanti...

TAPI.. kalau saya datang, member2 yg lain di wajibkan hadir sama. hehe.. maklumlah.. org jauhhhhhh terpisah laut china selatan...Insya Allah kalau ada rezeki kita berjumpa..

Kirim salam buat Khis... saya pun nak posing dgn peyut nie..hehe.. tapi maluuu..

DiahRothman said...

Jurra, memang happy jumpa Khis. Nnti kalo Jurra balik mai kita gather ramai2.. InsyaAllah.

Ha'ah nak tengok u pulak! Anyway just take care.... and don't over work or be stressful much.....!

balkhis said...

i lagi seronok dapat jumpa Kak D tau..heheheh dapat curik ilmu decoupage dia lagik... dah siap 3 plate la kak D...esoknya hehehe sambung kat rumah...n utk makluman semua sem break is almost over... exam result pun dah keluar... alhamdulillah dapat ler seketul A, A- and B+ ... had to struggle more in sem 2 sebab perut makin boyot n makin dekat dengan due date...wish me luck =)

DiahRothman said...

Congratualtions for getting some good results.
Next year perut u makin besar camner u nak drive your GL baru tu.... Okay gak kalau KD yang drive u duduk sebelah diam2....:O)