Friday, 20 November 2009

EVERGREEN TREES AND SHRUB


This is my post to the COME OVER TO MY HOUSE CHALLENGE for November, some evergreen trees and shrubs.

DiahRothman's Block 11

by DiahRothman
(Malaysia)


I had a problem printing out the template provided since the ink of my old printer had dried up long since.... so I made my own from the some dimensions given, draft the whole lot and cut out to pieces of templates.

Glad that I made it through and planted the so called evergreen trees.

10 comments:

shima said...

k dee, memang kena buat template dulu ke, baru kemas macam k dee punya, shima ingat guna cutter je tak payah buat template.

DiahRothman said...

Shima, selalu nyer ada dua pilihan, potong secara ukuran atau print template yang di beri. Kali ni ukuran yang lengkap tak diberi dan memang kena guna template, trace atas kain dan potong.... Kebetulan KD punya print tak ada ink... dah lewat malam jadi draft sendiri lah template tu :) .... semangat lah nak perhabis kan !!!!!

shima said...

kdee, shima rasa macam kdee, kalau buat template lagi kemas... shima selalu potong dan jahit.. memang measurement selalu lari... :(

DiahRothman said...

Yer Shima guna template lebih accurate dan gariskan 1/4" jahit ikut line, lagi tepat.... Selamat menjahit Shima..... Apa projek quilt terkini?

LEPPLEPP said...

diah..cantik pokok u ....i tengah frust tertonggeng ni..my lappy kena virus ..ni pun tumpang aliif punya lappy jap....frust betul !!!

aida

DiahRothman said...

Aida, take your time dear... will look forward to yours!

shima said...

tak ada k dee, nak siapkan diamond hexy, flower hexy & harmony village je.. itu pun rasanya akhir tahun depan baru siap.. good luck untuk bom project k dee dan sahabat2 tahun depan.. shima tukang comment(juri tak prof.) je la ya... ;)

DiahRothman said...

Shima, oh ya baru KD realised yg Shima tak join BOM Fida. KD pun kalau bolih nak slow down ngan aktiviti yang melibatkan group ni...nak concentrate ngan inhouse project sebanyak mungkin. InsyaAllah.

Alviana said...

k.diah. i admire how consistent u are in sewing. the quilts look soo cute and getting along with the rest of previous pieces. and how amazing u can make the pattern just by looking at it. wonderful!

DiahRothman said...

Thanks Alviana.... its finalizing soon....!