Sunday, 1 November 2009

HEXAGON GAME # 6 - SHIMA

Assalamu'alaikum semua.

Dah lebih separuh perjalanan kita dalam game ni......... rasa nyer yang dah dapat awal2 tu dah bolih cantum, macam Fida, Cik Kema, Mus...... aduh, KD pulak yang rasa tak sabar. Best juga kalau dapat tengok perkembangan bunga-bunga kawan-kawan. Kalau bolih tunjuk kat blog masing2 pun okay juga atau antar kat KD nanti KD post/buat entry kat sini.... takde masaalah.... memeriahkan!

Oh yer ada berita sedikit dari rakan kita Puan Balkhis......... Baru2 ni dia ada sms kat KD.... dia sihat tapi sibuk sesangat, kena kursus lagi di Langkawi (Khis tak per kursus tu pun leh bertukar angin, baik untuk minda dan ada masa untuk diri sendiri, at least for awhile)

Okay, masa untuk undian...... tengok siapa yang kena!!!!!!

Tinggal dua gulung kertas yang nak kena undi giliran ke 6........

S-H-I-M-A yang kena! Tahniah Shima!!!!!
Secara tak langsung seterusnya adalah Zura, KD, KD dan KD.

Macam biasa KD harap sangat semua update kat sini terutama Via dan Zura..... walaupun sedikit komen sudah memadai tanda telah acknowledge tentang entri ini....... KD doa, anda berdua sihat sejahtera....

Shima telah lama konfim nak pink/kuning (ada perubahan Shima?). Dan harap Zura juga dapat konfim pink/????.

Okay semua, teruskan berhexy.......

26 comments:

shima said...

tq k dee...
shima tak berubah.. tetap setia dgn pink & yellow... tak sabonya nak tunggu adik postmen...

Mrs. Fedex said...

muahahaha.. pink on the way..
vroomm.. vroomm..

update:
1. ahkak naiz punyer belum pos.. sampul belum ada.. sori ahkak naiz.. nan ado posmen sukarela tlg belikan.. ahaksss..
2. via punya dlm proses cantum-cantum.. once dah siap, mus blogkan dan post..

DiahRothman said...

Okay Shima, tahniah! Sabo yer..... :)

DiahRothman said...

Mrs Fedex kita ni pagi-pagi sungguh ceria. Semangat berkobar2 untuk pink...
Mus punya munga-munga dah cantum ker?

mama alicianorman said...

ok kak dee..best nye dah nak sampai ke penghujung dah game kita...lepas ni kita nak main apa plak kak dee?..hehe

DiahRothman said...

Fida.... nak tengok la Fida punya bunga tu tercantum.... Tapi kalau semua tak sampai lagi, susah juga nak susun kan...!
Lepas ni, atau tahun depan kita fikir-fikirkan nak buat projek apa...Fida jadi tokey ker?? :P)

naiz said...

wahh..kejap aje dah nak abis yek. naiz blom pos untuk via, tinggal lg 4 kuntum nak di cantum. utk kakshima udah jalan. nanti yek. dah ada idea utk projek taun depan yek. bes tu...maklum kan kat naiz yek, nak joint..nak jointt...
naiz tak tau apa nak buat dgn bunga2 tu. blom sempat study. apa pun memang bes game ni. tambah ceria hidupkuu....

DiahRothman said...

Naiz ada idea nak buat game apa-apa ker? Mai kita share... mungkin kali ni KD nak ikut jer... tahun depan jadual amat ketat... :)

Ooo Shima punya dah siap...! Shima tak sabar tunggu Mr Postman tu. Lekas Naiz poskan cepat!!!

Mrs. Fedex said...

mus belum cantum KD..
tapi sudah ada perancangan nak buat macam mana.. ehehehe..
cuma tak sampai semua, so tatau nak susun mcm mana.. maybe kena figure cara lain dulu..
biar lambat.. mesti ada something akan jadi punya.. ahahah.. semangat utk diri sendiri ok..

mama alicianorman said...

kak dee fida ingat nak buat quilt sampler, so setiap seorang akan pergi ke quilt block galory dan pilih satu block yg mereka berkenan dan buat satu..lepas tu kita cabut nama lah...sapa yg kena semua org kena hantar lah quilt bloc tu kat org tu..lepas tu org tu kena bagitau kita apa theme kaler dia...amacam ok tak kak dee?..maybe dalam 10 org main..setiap seorang satu block..cukup dapat 10 block , dah boleh dapat queen size dah.....heheheh

DiahRothman said...

Yer lah Mus, Fida yang dapat awai pun tak leh cantum lagi.... tapi mungkin bolih sketch out dulu ideas kan..... Tunjuk la sikit Mus....

DiahRothman said...

Good idea tu Fida... kalau kita buat awal tahun depan hujung tahun semua orang akan ada satu queen quilt... best tu.... Fida handle yer!!!

mama alicianorman said...

Insyallah...nanti fida pikir2 kan dan tanya pendapat semua...hehehe...fida akan cuba buat entry dalam blog fida dan tanya sapa nak main..pada yang betul2 berminat lah..hehehe

DiahRothman said...

Fida..... KD peserta PERTAMA.... exited sangat!

Mrs. Fedex said...

wah.. idea best jugak..
tapi jika kecik-kecik la fida..
jangan yang banyak sangat..
ahahaha.. mus kan selalu tertinggal sipi-sipi.. ahahaha..
tapi memnag ingin nak join lagik..
jangan lupa mus ok..

DiahRothman said...

Mrs Fedex pun dah teruja gak, Fida!

Kita buat sebulan satu block sampler ok kut Mus.... Mus semangat ni, tak mabuk2 lagi ker?????

mama alicianorman said...

yes ok gak tu kak dee, satu bulan satu block..so block tu nanti size dia adalah 12 " dan nanti jangan plak ada yg cakap tak cukup masa..sebab 1 bulan satu block dah cukuppppp sangat time..hehehehe. ok nanti fida buat entry pasal ni...kita tengok sapa yg berminat..heheheh

DiahRothman said...

Fida, Mus, dan KD... dah ada tiga... InsyaAllah dapat sambutan kut... Januari leh start....!

My Rayyan said...

waaaaaaaaaakakakaka nak itot2
cik kema peserta nomot 4 lalala
dah ado

hehehe lmbt skit sbb baru pi perabih duit kat langkawi hikhik

err k.dee ari tu kan cik kema dah draft2 pe nak wat tp rasa cam hmmm xlawo laks wakakaka. so nak kena draft lain laks. hope leh cantum cepat2 bunga2 chenta ku ini hehehe

p/s: cik kema lom dpt lg 2 set bunga chenta. rasa nye leh simpan tu utk wat bantal kot hehehe

DiahRothman said...

Cik Kema masuk main kalu dah ada 4 orang. Fida handle kali ni...

Cik Kema mai Langkawi tak singgah umah.. borong pinggan mangkuk yer. KDee pun tak dapat feed back dari Via ngan Zura pasai bunga2 tu.. sabar jer. InsyaAllah nanti sampai la bunga2 tu.... 20 keping leh buat macam2 tu... utk baby ker!

My Rayyan said...

muahahaha tu borong sakan smpi lenguh2 kaki tangan ahahaha

niat mmg nak pi tp pilot tu cik kema suh turunkan kat tepi simpang dier ckp xleh. kalau nak sila terjun :P

lega tul td baru siap potong kain utk 5 set bunga chenta. nak pi titon daaaa

p/s: nanti kalau cik kema pi penang igt nak pi singgah sana sat buleh la kot na

DiahRothman said...

Cik Kema nak mai Penang to Alor Setar takes about 1 hour journey, dekat jer... mai cek mai cek mai!

Jurra said...

Salam semua kawan2 hexy.. sorii aja yg mampu saya ucapkan..

Sampai turn saya pun tak sedar..Sabar ye kawan2.. sorilah kami berdua mak buyung ni terdelay aje..

Jgn risau.. janji tetap janji..! biarpun sampai confinement nanti..

Saya punya tak ubah.. Pink & yellow.

DiahRothman said...

W'Salam Zura,

Zura sihat.... dah berapa bulan yer.. Alahai kali terakhir KD mengandung dah 20 tahun dulu..:)

Kami faham Zura... buat sikit2 sehari satu kuntum ker... lama2 jadi quilt gak kan!

via said...

Salam K.D n sume kengkawan....
So sori lama tak update apa2.Setakat ni, progres hexe mas cume ni je...
Fida-Blue/yellow-tinggal nak pos
Mus-Red/white-tinggal nak pos je
Others Hexe_ baru nak cantum2...sorry guys

Well pregnancy kali ni sangat teruk dengan gastrik serta chronic hipertension..baru kuar wad sebab tekanan darah sangat tinggi. so baru nak mulakan projek2 terbengkalai...bagi mas warm up dulu k...n cadng nak pos sekali boleh kan? target sebelum X-mas...

DiahRothman said...

Via, welcome home/back to hexy game. Glad to hear you are feeling okay now.

Kalau Via ada bunga yang dah siap KD rasa elok you poskan saja dulu. Sebab kalau kita tak der yang lengkap 10 set kita agak susah nak susun jadikan corak yang menarik.. Pls Via kalau tidak menyusahkan Via... tolong poskan pada yang berhak.

And one other thing please update those bunga yang dah sampai kat tangan you..... Ini penting Via, takut hilang ker... Thanks.