Thursday, 14 January 2010

SAMPLERBOM-2010 # 1

At last, this little beauty is completed. It didn't take long but all the dilly-dally...... Hani will receive this.....my July block for January first recipient. It measures 15.5" square. In much hope that Hani will have this very soon after I get the postal address from Fida.

P/S Some minor adjustment had been made to the table scheduled by Mus, which I found very appropriate and perfect for guidance. Thanks Mus...... your turn next......! Sabar!!!!!

P/S Another brilliant ideas was from Cik Kema..... walk or run over to her site and copy our individual schedule made by her, copy/paste on ours ....... wow...... excellent!!!!! Bravo!!!!!

16 comments:

Mrs. Fedex said...

owh.. yala.. my turnnnnnnnnn..
muahahahahaha.. lupa lak..
sama macam sHexies la.. yes!
KD.. bleh war2 suh depa download jadual masing2 dr blog cik kema.. lega rasa..

My Rayyan said...

larikkkkkkkkkkkkkkkk aaaaaaaaaa
KD dah siap BOM utk hani

Tu chantek ok! Jelas dan jitu warna putih pink & hijau lalalala

p/s: pada yg lom dpt idea lagi kena wat block mana satu leh jenguk sini k

http://picasaweb.google.com/mentarimrh/BOMESIA2010

Janovi said...

Thanks for the tablecloth tip! I bought some handloom cotton from China sometime back and have always wanted to make a table cloth out of it. LOL

mama alicianorman said...

salam kak dee...sepatutnya fida bagi tanggung jawab ni kat mus..heheh...fida rasa malu sangat sebab fida tak pandai nak buat penerangan kepada semua pemain BOM... Mus sangat baik hati tolong buat semua penerangan ni.... tahniah untuk mus... nanti fida buat senarai alamat dan emailkan kepada semua.

DiahRothman said...

Mus, harap2 BOM ni dapat proceed sampai habis.... InsyaAllah

Terima kasih Mus... :)

DiahRothman said...

Cik Kema, terima kasih.... memang memudahkan dan tak konfius dah semua peserta.... TQ again!

DiahRothman said...

Janovi, you are welcome. Hope to see yours!

DiahRothman said...

W'salam Fida. It is okay Fida, sama2 bantu membantu. Bukan apa kerana ramai yang keliru dan was-was nak proceed. Lepas ni akan rancak BOM kita. Dengan bantuan kecekapan MUS dan CIK KEMA rasanya semua akan lebih mudah dan lancar...

Ok ya Fida. You have done your very best too and just proceed dan pantau. Ya lah KD pun memang nak minta address semua. Thank you Fida... Take care!

mama alicianorman said...

kak dia..ada 2-3 lagi alamat yg fida masih belum dapat...insyaallah fida akan emailkan secepat mungkin...

MamaDaniel said...

salam kak Dee.. so skrg penerima block dah dpt buat 1 quilt dah la nih? bestnyer....

DiahRothman said...

Okay Fida, tq!

DiahRothman said...

Zila, ha'ah semua akan dapat buat satu quilt ikut giliran masing-masing .... best kan!

Hobby Mummy said...

Kak D....sweet

Just finished mine :)

DiahRothman said...

Maz, please make an entry... nak tengok.... :)

TiniHani said...

nanti.. saya dah dpt semua blok2 ni.. nak kena tunggu bulan 12 cantumkan semua.. or mmg dah kena cantumkan sekarang? hahahah bab nak cantumkan tu lagi la saya takut :)

DiahRothman said...

Hani, kalau dapat cantum sekarang lagi bagus... mesti semua jeles tngk Hani dah siap..... Hani ikut macam dalam blog BOM tu... Slow-slow nanti kan siap... KD yg tak sabar pulak ni... Nanti KD pos Hani punya... Terlupa beli envelope Pos Exspress... !!