Wednesday, 25 May 2011

HexyDiamond is almost there..!

Almost a week I was dealing with this diamonds and the top was done. It measures approximately around 82" square. The frame was sewn and will look for a suitable backing fabric and quilt it and get it completed.
I attached the frame using this MekTam. She has been hibernating for quite sometimes now...and I will not let her rest anymore.
Day and night she will be drooling with me....... She is a real beauty!

17 comments:

MamaDaniel said...

awesome!!!!!

salute la kak dee!

memang sumber inspirasi & motivasiku!

Mila@Rimbun said...

to mektam,resting for a longer period of time is not good for health hehehe

kak D, how did you do the border for hexy, is it top stitching to the border? selalu rasa susah nak isi border, nak jahit lurus jer, rasa sayang plak..

ainaa said...

kagum nya tengok! ... admire sungguh..

ada orang tempah ke ni K.Dee..sangat cantik tau!

DiahRothman said...

Zila, thanks dear. Lama juga nak siapkan, berdikit2... :)

DiahRothman said...

Mila, yer lah.... MekTam tu kadang2 motor dia meragam...

Mila, ya KD top stitch shape haxy tu. Frame tu KD guna 3.5" saja. Lepas jahit nnti tinggal 2" lebih kurang. Mula2 nak guna blanket stitch... pas tu rasa macam serabut, so KD just straight stitch saja. Cuba Mila. :)

DiahRothman said...

Ainaa, bukan untuk tempahan.... buat kenangan dan add to my treasures :)

THE SEWING EDGE said...

Oh,kakDee...manis sungguh!berbaloi2 le drooling berhari2 pun kan..

Neng Fadhilah Ansin said...

Saya juga kagum dengan hasil jahitan K.Dee..Saya masih peringkat memotong dan marking for my DW projek.

Polka Dot Classic said...

Oh my Diah, your quilt is beautiful!
what an amazing work and all those hexies! what can I say,but just great work! :)
Have a wonderful wednesday
Marta

ct N honey said...

sesiapa yg buat hexy..ni..mmg seorang yg penyabar..ct tabik spring...
koleksi-cross-stitch-yang-antik

Hanim said...

Cantik sangat quilt tu. Lovely, priceless treasure,..it will be.

shima said...

salam k dee,
cantikkkkkkkkkkkkk sangaaaaaaaat......

betul kata zila, memang sumber inspirasi shima juga........ thanks k dee

DiahRothman said...

Rose, hexy tu dah lebih dari setahun baru dapat besar tu..... :D

Neng dear, teruskan usaha dengan DWR tu. Maybe oneday KD will join buat sama design tu.... Best of luck!

DiahRothman said...

Marta, thanks. One of hexy design in my list..... I am almost there:)

DiahRothman said...

ctnHoney, minat... dan kesabaran akan menyusul dalam apa bidang pun..... and you have them too, dear.

DiahRothman said...

Hanim dear, yes, it will my timeless treasure for life.

DiahRothman said...

Shima, masing-masing ada kelebihan, dan Shima pun..... KD cemburu juga dengan koleksi pinggan mangkuk Shima dan yang lebih lagi... Shima pandai memasak.... kan!