Tuesday, 3 May 2011

Wordless....


Kesidang, Kerak Nasi or Bread Flowers, all are the same, though they are tiny,
they have a sweet fragrance that mesmerises.

The long lasting scent is very therapeutic and helps to relieve stress and act as natural perfume which lingers on for few days......

The above, Hubby cut few stalks and placed it on my work desk. Thanks DIA......

10 comments:

Mila@Rimbun said...

suka sgt ngan bau kesidang niii.. romantiknya hubby kakD yerr.. siap letak bunga kat workstation wife dia

DiahRothman said...

Mila, kebetulan bunga sedang banyak berkembang....

Just the two of us... and we take good care of each other dearly... InsyaAllah.... :)

capang berbelang said...

uncle is so sweet!

Hanim said...

Saya pun ada pokok ni,..tapi masih kecil, namun dah pernah berbunga. Memang baunye sgtlah harum.

DiahRothman said...

Hanis, thanks dear.

See you soon!!!

DiahRothman said...

Hanim.... pokok ni susah nak cepat membesar dan subur.... until it reaches it's maturity baru nak berbunga tak henti2 dan terus membiak.

ct N honey said...

mlm2 klu yg tk tahu baunya mesti fikir yg bukan2 sbb baunya mmg harum

DiahRothman said...

ct N honey, really? :D

Neng Fadhilah Ansin said...

Kak Dee, jambak kesidang tu kena letak air kah? Pokok kesidang kat rumah sedang berbunga lebat, terpaksa keluar ke laman untuk nak bau wanginya. Thank you for the idea.

DiahRothman said...

Neng, life span bunga ni memang amat singkat sekali... even if there is water. But it worth it... just replace with another, and the fragrance continues....

Selamat mencuba!!!