Thursday, 11 June 2009

BACK TO HEXAGON


Part of my MARTHA WASHINGTON's. Loooong way to go............... to make like one below.
(pic shows with all paper templates still intact)

Pictures to inspire us.
"Martha Washington's Flower Garden" Top by HANNAH WALLIS. Period 1800 -1849

10 comments:

mama alicianorman said...

wah cantikkk...nak buat cam tu gak ahh..heheh kan fida dah ada satu diamond hexy..heheh

DiahRothman said...

Fida, KD pun teringin design tu dari mula join blog HQA tu. Jom kita buat bagi siap, okay!

mama alicianorman said...

ok jom...tapi maybe tak sempat nak catch up ngan akaklah..insyaalah..nak kena kerja kuat lah ni..heheh

DiahRothman said...

Fida, takpe slow-slow pun nanti siap juga. Nanti tunjuk yer!

Robyn said...

You go girl....you're much further ahead then me... yours looks so lovely!!

DiahRothman said...

Robyn, thanks. Trying very hard to complete, at least for a single-quilt.

Quilt Online said...

i love hexagon,i love this quilt

DiahRothman said...

Quilt Online,
Thanks for visiting.
I love hexagon too. Happy quilting!

MamaDaniel said...

kak dee.. saya pun ada cita-cita nak wat design nih... tp sekarang tgh kursus.. xsempat pegang pun hexy..
really admire your martha..

DiahRothman said...

Zila, it is okay till you have the time.... KDee pun rasa lambat lagi nak siap tu... banyak juga commitments yang tak di duga kadang2 menjengah dalam hidup.